
Składniki glutenowe i alergenne
Zależy nam na Państwa bezpieczeństwie w tym celu przekazujemy informacje dla osób będących uczulonym na składniki glutenowe i inne składniki alergennych. Prezentujemy poniżej składniki wymienione w Rozporządzenia 1169/2011 Uni Europejskiej:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
W daniach z naszej oferty znajdują się składniki glutenowe i alergenne:
Mięsa panierowane (filet z kurczaka, kotlet schabowy, kotlet devolay, Jaskółcze gniazdo, Kotlet po amerykańsku)
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Zimna płyta (Śledź w śmietanie i w oleju, ryba na kwaśno, ryba po grecku, łosoś wędzony w galarecie, tatar z łososia, sałatka z tuńczykiem, sałatka śledziowa)
- Ryby i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
Inne dania (Krokiet, Bogracz, Strogonow, Żurek z jajkiem, Potrawa z kurczaka w sosie beszamel)
- Jaja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.